13-01-2018 KFPS hengstenkeuring Leeuwarden zeer succesvol, Menne 496 algemeen reserve Kampioen!

Het waren drie mooie dagen in Leeuwarden, op donderdag begon de tweede bezichtiging van de jonge hengsten. Op de vrijdag vond de derde bezichtiging plaats, uiteindelijk werden er 5 door ons voorgebrachte hengsten aangewezen voor het verrichtingsonderzoek. Het gaat om deze vijf hengsten:

Milan fan Stal Bellefleur (Norbert x Beart)

Twix v.d. Terpen (Maurits x Abel)

Wilko v.d. Terpen (Beart x Rindert)

Wilbert (Michiel x Beart)

Yalke van 'n Elsmos (Alke x Beart)

Fokkers en eigenaren van harte gefeliciteerd! 

 

De zaterdag staat in het teken van de keuring van de goedgekeurde stamboekhengsten. Onze hengsten lieten zich super zien!

Aarnold 471 is reeds goedgekeurd op afstammelingen en was als eerste aan de beurt van onze hengsten. Hij eindigde op een mooie 4e plaats in een sterke groep hengsten.

Maurits 437 en Beart 411 werden beide in de lange lijnen gepresenteerd en deden dit super! Ze kregen beide een uitnodiging voor de kampioenskeuring oudere hengsten! 

Meinte 490 liet zich ook heel sterk zien in beweging en valt op met zijn behang en bouw, hij behaalde een 4e plaats in zijn sterke groep.

Menne 496 eindigde op de 2e plaats in zijn groep en kreeg een uitnodiging voor de kampioenskeuring jonge hengsten, hij viel op met zijn sterke bouw, kwaliteit in het beenwerk en zijn super bewegingen.

In de kampioenskeuring jonge hengsten gooide Menne 496 er nog een schepje bovenop en draafde nog beter dan in zijn groep, hij werd uitverkozen tot reserve Kampioen jonge hengsten! Hierdoor kreeg Menne 496 een uitnodiging voor de algemene Kampioenskeuring, hij liet zich weer heel goed zien en werd Algemeen reserve Kampioen van de hengstenkeuring! Een fantastisch moment om mee te maken met deze nog jonge hengst! Hij treed hiermee in de voetsporen van zijn vader Norbert 444 en opa Beart 411!

Een ander mooi moment was de preferent verklaring van Norbert 444, die sinds 2 jaar in Amerika verblijft. Norbert 444 blinkt al jaren uit in de fokkerij en is op 14 jarige leeftijd al preferent verklaard.

 

 Menne 496, algemeen reserve Kampioen HK 2018

 


 

 

 

Copyright (c) Fradocos 2014. All rights reserved.