26-04-2016 Aarnold 471 zoon Tymen van 't Lansink absolute topper in ABFB test 3!

Op woensdag 26 april vond het eindexamen plaats van ABFP test 3. In het kader van het nakomelingenonderzoek liepen er van Aarnold 471 drie nakomelingen mee. In ABFP test 2 hadden zijn nakomelingen al een goede score neergezet (waaronder de hoogste score), in test 3 deden ze dat opnieuw! De absolute topper van test 3 was sterhengst Tymen van 't Lansink (Aarnold x Beart) gefokt door MH Loman uit Zwiggelte en in eigendom van de fam. Tanck uit Vragender, Tymen behaalde de topscore van 89 punten onder het zadel en 90 punten aangespannen! Hij behaalde op alle onderdelen een 8 of hoger!   

De sterhengst Viktor van den Meyerhöfen (Aarnold x Mintse) van fokker/eigenaar: HJ Bothmer uit Neustadt behaalde een hele mooie score van 77 punten onder het zadel en 77 punten aangespannen.

Tjitze fan 'e Goëngamieden (Aarnold x Tsjalke) fokker: Brandsma uit Goenga, eigenaar A Okkema,uit Britswerd behaalde een score van 73,5 onder het zadel en 74,5 aangespannen. Na de test werd Tjitze aangeboden voor de keuring en werd hier ster verklaard!

Het sterpercentage van de nakomelingen ligt hiermee ook heel hoog, van de tot nu toe 12 gekeurde nakomelingen zijn er 7 ster verklaard!

Foto: Tymen van 't Lansink (Foto: Johanna Faber)

 

 


 

 

 

Copyright (c) Fradocos 2014. All rights reserved.